May-16-BP17-Image-3-Mojacar-City
May-16-BP17-Image-3-Mojacar-City

25
25

May-16-BP17-Image-3-Mojacar-City
May-16-BP17-Image-3-Mojacar-City

1/2

Welkom in Mojácar!

Mojácar bestaat uit twee delen: enerzijds is er Mojácar Playa waar je volop kan genieten van zon, zee en rustige zandstranden. Daarnaast is er Mojácar Pueblo. Dit witte Moors dorpje ligt op een hoger gelegen heuvel. Wij noemen het het Spaanse “Durbuy”. Een labyrint van kleine met kinderkopjes geplaveide straatjes, vaak steil.

Als na zonsondergang het dorpje tot leven komt, openen de vele kleine barretjes en heerlijke restaurants hun deuren om de gasten te verwennen met gezelligheid en lekker eten, vaak begeleid door live muziek. Van op de leuke pleintjes heb je prachtige panoramische uitzichten.

 

Ons luxe appartement is gelegen in Mojácar Playa, op slechts vijf minuten wandelen van het Cueva del Lobo-strand. Het appartement heeft een prachtig ruim zonneterras van maar liefst 30 m² en biedt 180 graden zeezicht. Aangenaam gelegen boven de prachtig aangelegde golfbaan van Marina Golf Mojácar en beschut door het Sierra Cabrera gebergte.

 

Mojácar ligt in één van de warmste en droogste streken van Spanje en is dus ook ideaal om te overwinteren.

 

Het nabijgelegen Cabo de Gata natuurpark, dat op Tripadvisor bekroond wordt met 4,5 sterren op 5, is dé geliefkoosde vakantiebestemming van heel wat Spanjaarden.

OMGEVING

Albox

Deze stad ligt zo’n 50 kilometer van Mojácar en heeft een gezellig centrum.

De wekelijkse markt vindt plaats op dinsdag.

 

Almería

De gelijknamige hoofdstad van de provincie Almería is een belangrijke havenstad en een bekend toeristisch centrum en ligt op 85 kilometer van Mojácar.

De rijke geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de talrijke historische monumenten. De belangrijkste toeristische bezienswaardigheid is het kasteel Alcazaba dat gebouwd werd in de tijd van de Moren. Het werd gebouwd in de 13de eeuw, maar werd herhaaldelijk verbouwd en uitgebreid tot een indrukwekkend architectonisch complex. Een ander belangrijk middeleeuws gebouw is de kathedraal.

De stad werd herhaaldelijk door piraten aangevallen, waardoor de kathedraal meer lijkt op een kasteel of een fort dan op een religieus erfgoed. Een ander merkwaardig aspect van de stad zijn de grotwoningen in de wijk La Chanca.

 

Wekelijkse markt op maandag (Bola Azul – Carretera de Ronda), dinsdag (Estadio Mediterráneo), vrijdag (Plaza de Torros), zaterdag (Recinto Ferial) en zondag (Alcuián, nabij de luchthaven La Cañada)

 

Cabo de Gato 

Het Nijar Natural Park van Cabo de Gata, dat op Tripadvisor bekroond wordt met maar liefst 4,5 sterren op 5 ligt vlakbij. Als je langs één van de visitorcenters gaat kan je een kaart bekomen met prachtige wandelroutes. Ook de goudmijnen van Rodalquilar zijn meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen. Sinds 1997 behoort dit prachtige natuurpark tot UNESCO werelderfgoed.

 

Garrucha

Garrucha is een authentiek vissersdorpje op 2 kilometer van Mojácar Playa. Gelegen aan de Middellandse Zee en aan de oevers van de rivier de Antas, ligt Garrucha in het noordoosten van de provincie Almería. Garrucha heeft een lange prachtig wit zandstrand en een haven. De haven, die bekend werd vanwege de handel in zilver, koper en ijzer wordt bewaakt door het kasteel uit de 18e eeuw. Tegenwoordig zijnhet vooral vrachtschepen die de haven verlaten, maar er zijn ook vissersboten en jachten te zien. De voornaamste bezienswaardigheden zijn het stadhuis en de kerken van San Joaquin en de Ermita del Carmen. Ook interessant zijn de twee kastelen "Castillo de Jesús Nazareno Paciente", "Castillo de las Escobetas" en de "Fundación de San Ramón". 
Aan de elegante boulevard bevinden zich vele bars en restaurants. Vis en groenten uit de omgeving van het dorp worden in allerlei gerechten verwerkt. Specialiteit is de rode Garrucha gamba.

 

Vera

Vera ligt zo’n 20 kilometer van Mojácar Playa. Het dorp heeft een aantal historische gebouwen zoals het stadhuis en de kerk Nuestra Señora de la Encarnación, die gebouwd is als fort om het dorp tegen piraten te beschermen. Het grondgebied van de gemeente strekt zich uit tot aan de kust, Vera Playa. Sinds 1990 heeft Vera Playa zich ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor naturisme. Anderhalve kilometer strand is voor naturisme bestemd.

Elke zaterdag is er een grote wekelijkse markt in Vera.